KOMPAS

Producten die worden gemaakt in sociale ondernemingen door mensen met een beperking, psychologisch kwetsbare of sociaal geïsoleerde mensen, worden meestal verkocht naar aanleiding van evenementen of in de weinig bezochte verkooppunten van de organisaties. Hoewel het gaat om duurzame producten van goede kwaliteit, raakt een groot deel ervan niet verkocht en dat is ontmoedigend voor de werknemers.

Om de verkoop op te drijven, wil Kompas zijn producten en die van andere sociale organisaties een label geven, met een eigen huisstijl en een herkenbaar logo (zoals Faire trade). Het is de bedoeling om een webshop te openen en de verkoop van relatiegeschenken voor bedrijven te ontwikkelen. Verder wordt een logistiek systeem opgezet om de producten op te halen bij partnerorganisaties en komt er een atelier voor verwerking en verzending, dat werk zal bieden aan laaggeschoolde werknemers.

Peterschap

Het peterschap, verzorgd door Kristof Martens (Actemium), zal worden ingezet bij de technische ontwikkeling van de webshop.

Financiering

€ 10.000

2018