ARTICLE 23

Project

De vzw Article 23, een vereniging die individuele beroepsopleidingen (IBO) aanbiedt, heeft drie opleidingstrajecten in zijn aanbod. Eén daarvan richt zich op de bouw en biedt elk jaar plaats aan een dertigtal stagiair(e)s. Omdat de vereniging een kwaliteitsopleiding wil aanbieden die tegemoet komt aan de huidige behoeften, heeft ze een pilootwerf opgezet voor duurzame houtskeletbouw. Het doel is om de bouwtechniek verder te ontwikkelen. De vereniging heeft overigens al vragen in die zin gekregen. Een dergelijke uitbreiding houdt echter in dat er nieuwe uitrustingen moeten worden aangekocht. Met name de oude bestelwagen is aan vervanging toe.

Met de steun van het Fonds VINCI kan een nieuw voertuig worden aangekocht dat de vzw toelaat om zelf houten structuren te vervoeren naar de werven in plaats van beroep te doen op externe transportfirma’s.

Peterschap

Michèle Geoffroy (VINCI Facilities) zal de vzw helpen met de uitbouw van hun website. De vzw zou graag haar traiteurafdeling, alsook haar afdeling ‘gebouwen’ meer in de picture willen zetten om meer klanten aan te trekken.

Michèle zal ook bekijken of er recuperatiematerialen kunnen geschonken worden.

Financiering

€ 12.000 euro

2016